Vindstrappa

Vindstrappa

Vindstrappa är speciellt utformade för att få tillgång till loften, nu kan du ta emot den i ditt hem bekvämt.

Inga produkter tillgängliga än

Håll ögonen öppna! Fler prdoukter kommer att visas här när de läggs till.

Den Vindstrappan är den idealiska lösningen för att komma åt dammar, mezzaniner, loft och förråd. Dessa stegar tar knappast plats och förblir dolda när de inte används.

Praktiska och funktionella vindtrappor

Med vindtrappor kan vi placera en trappstege till en övervåning på ett bekvämt och enkelt sätt. Tack vare sitt system som gör att stegen kan användas när det behövs, kommer vi knappast att behöva ändra husets konfiguration för dess installation. Det är bara att lämna det nödvändiga utrymmet för att kunna användas.

Vindstrappa


Egenskaper hos infällbara trappor gör dem idealiska för trånga utrymmen. När den samlas upp tar de knappast plats, förvaras i lådan som ger åtkomst till den övre delen. För detta har stegen en mekanism som gör att den enkelt kan samlas in när åtkomstlådan är stängd, så att stegen förvaras och döljs från sikten.

Det finns olika öppnings- och stängningssystem . Glidande mekanismerna är de som stegen är uppdelad i flera sektioner, så att en första sektion fungerar som en vägledning för resten av sektionerna som glider på den. Ett annat system för stegeutplacering är av sektioner som öppnas med gångjärn efter varandra, detta system tar vanligtvis mindre plats än det föregående, vilket kräver en mindre låda, så det är mer rekommenderat än föregående.

Ytterligare ett system är bälgen eller pantografen, där stegen har en mekanism som gradvis fälls ut genom att sträcka och dra sig tillbaka tack vare sitt system av anslutna stavar som gör det möjligt att fälla ut enkelt och utan knappt ansträngning. Detta sista system tar också väldigt lite plats när det väl har samlats in.

Trappor av denna typ är vanligtvis placerade i taket, men det finns också modeller som kan sättas ut på väggen på ett sätt som gör att vi kan spara mellanväggshöjder utan att behöva kontinuerligt uppta utrymmet med en stege. Dessutom kan denna åtkomst enkelt döljas bakom luckan, vilket ger ett mycket diskret resultat.

Materialen där vi kan hitta dessa produkter är främst trä och metalliska material. Träet har mycket solida och lätta strukturer. Metallstegen har mekanismer som gör att stegen kan plockas upp snabbt och bekvämt med hjälp av ett fjädersystem. De har vanligtvis galvaniserade strukturer som garanterar en lång livslängd som utsätts för miljöfuktighet. Du måste också ta hänsyn till typen av material i trapplådan, som vanligtvis är gjord av plywood eller metall. Samt materialet i vilket lådlocket är tillverkat. Vanligtvis gjord av trä för större lätthet med olika ytbehandlingar och med möjlighet att ha isoleringslager.

Eftersom de områden som det vanligtvis ger tillgång till; vindar, loft, skullar och förråd är vanligtvis inte uppvärmda. När du köper en stege av denna typ är det också intressant att ta hänsyn till den isoleringsnivå den ger. För detta är det önskvärt att dessa element har en termisk överförbarhet som är så låg som möjligt. På så sätt är värmeutbytet mellan husets uppvärmda område och det icke-uppvärmda området så lite som möjligt genom trapphuset när det stängs, så att temperaturen inte går förlorad.

Installationen av denna produkt är mycket enkel att utföra, det behövs bara ett hål på övervåningen eller väggen, där man ska placera trappans struktur, på vilken den måste säkras. Det utrymme som krävs för dess distribution måste också beaktas.